Få mer ut av din boxningsträning

Boxning i Växjö VT 2015

Vi är mitt inne i vinterns boxningssäsong och ökar både tempot och nivån på vår träning. Men hur ska man göra för att få ännu mer ut av sin boxningsträning? Här är ett par tips från oss:

  • Använd handlindor under träningen. Se vår video där Dana visar hur du enklast lindar dina händer. Har du inte lindor? Prata med oss så berättar vi hur du köper från oss.
  • Försök att ibland byta träningspartner. Många av våra medlemmar kommer ofta med sin kompis till träningen och det är roligt att kompisträna. Men genom att ibland byta träningspartner kan du utmana dig själv mer och få annan feedback på din träning. Variation är viktigt även i boxning!
  • Använd tandskydd under träningen. Det är ett billigt och bra skydd ifall du skulle få ett slag i ansiktet under teknikträning. Men kanske ännu viktigare: det blir jobbigare att hålla uppe flåset och förbättrar din kondition. Osäker på hur du kokar och formar ett tandskydd? Se en video med kampsportaren Hamid Corassani som visar hur det går till. Vi säljer såklart också tandskydd.
  • Utmana dig själv med små steg, varje gång. Många hör av sig till oss och drömmer om att bli boxningsproffs eller komma i toppform. Det är viktigt med mål när du tränar, men ingen uppnår toppform på en månad, eller ens ett halvår. Fokusera på att ta små kliv i din snabbhet, styrka och uthållighet. Små, regelbundna förbättringar varar ofta längst och ger stor effekt över tid.
  • Respektera andra och disciplinera dig själv. Boxning bygger på disciplin och respekt. Disciplinen att tvinga dig själv att lyssna på instruktioner, utföra rätt rörelser och inte ge upp för lätt. Att inte bli bekväm. Respekt för den du tränar med och med klubbens alla medlemmar. Om vi tjatar på att du ska komma i tid till träningen eller att vara tyst medan du boxar, så gör vi det för att du och alla andra ska få mest ut av sin boxning.
  • Säg hej till nya personer i klubben. Träning handlar inte bara om kost, sömn och fysisk aktivitet. Träning är socialt. Du tränar bäst och vill ge mest av dig själv när du lär känna personen du tränar med. Det räcker med att hälsa och fråga hur läget är. Plötsligt är man inte längre en främling, utan en del av en klubb. Därför är vår klubbanda så viktig för din träning.

Det är vårt mål att erbjuda Växjös roligaste boxningsträning. Därför satsar vi på kamratskap, öppenhet och kämpaglöd. Kom och hälsa på oss, och upptäck själv en annorlunda boxningsklubb.

PS. Vad tycker du om vår träning? Gå gärna in på Facebook och ge oss en ärlig recension 🙂